МУЗЕЙНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ДЕЦА
Дата: 2015-02-03 16:26:12


Регионален исторически музей – Кюстендил подготвя Музейна работилница за деца. В средата на всеки месец специализираният детски музеен кът ще се превръща в работилница с различни занимания, някои разкриващи характерни за музея дейности. Наред с интересните образователни теми за игра в Музейния кът за деца и любопитни възрастни към РИМ – Кюстендил, малките посетители и техните родители и учители ще имат възможността сами да изработват, творят и представят изделията на своя труд. Всеки месец в зависимост от съответната тема в Музейната работилница, те ще се запознават с нови и интересни моменти от ежедневието на хората в миналото.

Чрез първото занимание, посветено на Деня на археолога (14 февруари), ще се докоснат до специфичната работа на археолозите и реставраторите, чиято дейност е свързана с проучване и възстановяване на начина на живот на нашите далечни предци.
Заповядайте в Музейния кът за деца и любопитни възрастни към Регионален исторически музей – Кюстендил на бул. „България” 55 на 12 и 13 февруари 2015 г. от 16.00 до 17.30 ч. и на 14 февруари 2015 г. от 14.00 до 16.00 ч. Без увеличение на входните такси.Източник: Регионален исторически музей - Кюстендил
http://www.kyustendilmuseum.primasoft.bg/bg