Публична лекция, 12 април 2016 г.
Дата: 2016-04-12 09:23:40


По повод 140-годишнината от избухването на Априлското въстание пред кюстендилска публика проф. д-р Пламен Митев ще изнесе публична лекция на тема „140 години от Априлското въстание – постижения и слабости в изследванията”.
Проф. д-р Пламен Митев е виден историк и преподавател, специалист по проблемите на Българското възраждане, специализирал във Франция, декан на Исторически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” за периода 2007-2015 г. Автор е на книги и учебни помагала, както и на множество статии. В съавторство участва в публикуването на сборници като „Времето на Левски”, „Софроний Врачански – книжовник и политик от Новото време” и др.

С компетентното си мнение и задълбочени познания активно взима участие при възникнали в публичното пространство спорни въпроси относно видни исторически личности. През 2012 г. е номиниран за „Човек на годината” – годишна награда за принос към правата на човека. Заместник председател е на Общобългарския комитет „Васил Левски” и носител на наградата на едноименния комитет в Троян.
Дата и час на събитието: 12 април 2016 г., 16.00 ч.
Място: Възрожденското училищеИзточник: Регионален исторически музей - Кюстендил
http://www.kyustendilmuseum.primasoft.bg/bg