pixel
 width=
l

Меню
Информация
За нас
Проекти
Фондове
Колекции
Музейни експозиции
Кюстендил и Кюстендилски край
Контакти
Календар
FAQ
Recallproject
.„Евровизия. Музеите представят Европа”
.:: F-M.U.S.EU.M ::
.Museum Communicator
.:: Времето ::
.
Кюстендил23 - 24 юни 2011 г. – Конференция ...
Send this story to a friend |  Printable Version
.
Новини23 - 24 юни 2011 г. – Конференция на тема "Книжовни и духовни традиции на град Кюстендил"

На 23 и 24 юни 2011 г. Факултет по славянски филологии към Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Дигитален архив „Българска ръкописна книга” и Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов” – Кюстендил организират конференция на тема "Книжовни и духовни традиции на град Кюстендил". Тя ще се проведе в Конферентната зала на Регионален исторически музей – Кюстендил и ще бъде открита на 23 юни 2011 г. от 14.00 ч.
Конференцията се организирана във връзка с дигитализацията на ръкописите от сбирката на Регионалния исторически музей в Кюстендил по проекта „Дигитален архив и виртуална библиотека „Българска ръкописна книга”, осъществена с финансовата подкрепа на Софийския университет.


Целта й е да научим повече за културните пътища в югозападните български краища, за пътищата на хора и книги, за културната среда, в която се пише и използва един ръкопис, за майсторите, които го създават, за възрожденските традиции на града. Ще бъдат разгледани традициите на града от езиков, литературен, фолклорен, исторически, музиковедски и изкуствоведски аспект.
Конференцията е съпроводена с изложба „Ръкописите от Историческия музей в Кюстендил”. Нейното откриване е на 23 юни 2011 г. от 17.30 ч. в Къща музей „Димитър Пешев”.

Към "Програма"spacer
pixel

© Регионален исторически Музей "Акад. Йордан Иванов", Кюстендил - 2004-2007