pixel
 width=
l

Меню
Информация
За нас
Проекти
Фондове
Колекции
Музейни експозиции
Кюстендил и Кюстендилски край
Контакти
Календар
FAQ
Recallproject
.„Евровизия. Музеите представят Европа”
.:: F-M.U.S.EU.M ::
.Museum Communicator
.:: Времето ::
.
КюстендилПредставяне на традиционно народно ...
Send this story to a friend |  Printable Version
.
НовиниПредставяне на традиционно народно облекло от Кюстендилско на Деветия международен панаир на народните занаяти в „Етъра” (3 - 6 септември 2011 г.)

След едномесечно гостуване в голямата изложбена зала на Етърския музей, оригиналните мъжки и женски кюстендилски носии и накити от 19 – 20 век от етнографската изложба „Премених се, натъкмих се, огледах се, аресах се!” на Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов” – Кюстендил ще бъдат представени на тазгодишното издание на Международния панаир на народните занаяти в „Етъра”. Повече от 60 видни майстори от цялата страна ще представят занаяти като грънчарство, ножарство, керамика, дървообработващи занаяти, тъкачество, българска бродерия, бакърджийство. Представители на Италия, Шотландия, Румъния, Мароко и Япония ще демонстрират пред българската аудитория традиционни за тяхната страна занаяти като: дърворезбарство, тъкачество, изработване на плетива от растителни материали /царевична шума, листа от палма и лико/, традиционно плетене на вълнени изделия, демонстрации на традиционно японско изкуство-оригами, изписване на японска писменост, изработване на икони върху стъкло и др.


Ревюто на кюстендилските носии ще се състои на 4 септември 2011 г. от 13.20 ч. То е част от различните събития и изяви, които съпътстват занаятчийското изложение и допринасят за доброто настроение на посетители и участници. Включено е в богатата фолклорна програма, която започва на 4 септември 2011 г. от 11, 30 часа и ще представи различни песни от тракийска и родопска фолклорна област и пиринския край.spacer
pixel

© Регионален исторически Музей "Акад. Йордан Иванов", Кюстендил - 2004-2007