pixel
 width=
l

Меню
Информация
За нас
Проекти
Фондове
Колекции
Музейни експозиции
Кюстендил и Кюстендилски край
Контакти
Календар
FAQ
Recallproject
.„Евровизия. Музеите представят Европа”
.:: F-M.U.S.EU.M ::
.Museum Communicator
.:: Времето ::
.
КюстендилШести фестивал ИЗКУСТВОТО НА ...
Send this story to a friend |  Printable Version
.
НовиниШести фестивал ИЗКУСТВОТО НА БАРОКА 6 ОКТОМВРИ - 26 НОЕМВРИ 2012 г.


Част от програмата на Шестия фестивал „Изкуството на барока” ще се проведе в една от музейните зали на Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов” – Кюстендил. Гостите и жителите на града ще могат да се насладят на изпълнението на цигулка на Зефира Вълова „Цигулковите виртуози на барока” (Телеман, Бибер, Вестхоф) на 13 ноември (вторник) от 18.00 ч. в изложбената зала на джамия „Ахмед бей” (ул. Стефан Караджа 2).

Зефира Вълова има награди от конкурсите за деца-цигулари в Благоевград, „Млади музикални дарования", „Светослав Обретенов", Международен конкурс „Недялка Симеонова", Международна лятна академия Прага - Виена - Будапеща - награда за струнен квартет на "Томастик - Инфелд", Оберстдорфско музикално лято - награда за камерна музика.


От 2001 до 2003 г. е концертмайстор и солист на камерен оркестър „Орфей", а от 2002 г. е втори концертмайстор на оркестъра на „Класик - ФМ" радио. Като концертмайстор и на Софийски фестивален оркестър участва в редица концерти в Италия, Холандия и САЩ. През 2007 г. участва и в Национален младежки оркестър на Холандия (NJO), дирижиран от Пол Гудуин и Джордж Бенджамин. Член е на Бароковия оркестър на Европейския съюз (EUBO) за 2008 г. под диригентството на Ларс Улрик Мортенсен, Рой Гудман, Енрико Онофри. През 2009 г. Зефира Вълова е концертмайстор на същия оркестър за концертното турне, водено от Петра Мюлеянс, както и концертира с бароковите ансамбли Holland Baroque Society (Холандия) и Arte dei Suonatori (Полша).spacer
pixel

© Регионален исторически Музей "Акад. Йордан Иванов", Кюстендил - 2004-2007