pixel
 width=
l

Меню
Информация
За нас
Проекти
Фондове
Колекции
Музейни експозиции
Кюстендил и Кюстендилски край
Контакти
Календар
FAQ
Recallproject
.„Евровизия. Музеите представят Европа”
.:: F-M.U.S.EU.M ::
.Museum Communicator
.:: Времето ::
.
КюстендилСпециализиран Музеен кът за ...
Send this story to a friend |  Printable Version
.
НовиниРегионален исторически музей - Кюстендил, Департамент Археология към Нов български университет и фондация „Америка за България“ откриват специализиран Музеен кът за деца и любопитни възрастни, който е подготвен за деца между 3 и 12 години.

Специализираните експозиции за деца са съвременен метод за работа с млада публика в музеите, прилаган в САЩ и Западна Европа. Музейният кът в РИМ – Кюстендил е разработен с подкрепата на американски специалисти и прилага съвременни практики за обучение чрез действие. Той e привлекателен и за родителите, които ще открият едно различно лице на музеите, пълноценен начин за прекарване на свободното време заедно със своите деца и нови възможности за тяхното образование и развлечение.
Музейният кът е разположен в изложбена зала „Асклепий“. Негова основна тема е начина на живот на хората в древността, а целта му е да провокира любопитството на децата към историята на земите, където днес е разположен гр. Кюстендил. Специално разработените игри канят малките посетители да поиграят, както децата, които някога са живели тук, да подготвят масата за вечеря на едно семейство, живяло преди 5000 години, да подредят неговия дом и да изпробват костюми от различни периоди.


Създателите на музейния кът от Департамент Археология в Нов български университет и Регионален исторически музей – Кюстендил се стремят да насърчат и творческия дух на децата и да поощрят техния стремеж към новото и непознатото.
Екипът на проекта предвижда и обособяването на външна част, която ще работи сезонно между Април и Октомври и разпространението на книжка „Кюстендил за деца“, която увлича децата да изследват и разберат тайните и на останалите обекти – част от работата на РИМ – Кюстендил.
Игрите и оформлението са разработени в рамките на проект „Оптимизиране работата на българските музеи с деца и млади хора“, финансиран от фондация „Америка за България“.

Откриване: 15 февруари 2013 г., 12.00 часа.
Място: Регионален исторически музей – Кюстендилspacer
pixel

© Регионален исторически Музей "Акад. Йордан Иванов", Кюстендил - 2004-2007