pixel
 width=
l

Меню
Информация
За нас
Проекти
Фондове
Колекции
Музейни експозиции
Кюстендил и Кюстендилски край
Контакти
Календар
FAQ
Recallproject
.„Евровизия. Музеите представят Европа”
.:: F-M.U.S.EU.M ::
.Museum Communicator
.:: Времето ::
.
КюстендилПЕТА МУЗЕЙНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ...
Send this story to a friend |  Printable Version
.
НовиниПЕТА МУЗЕЙНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ДЕЦА В РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – КЮСТЕНДИЛ: ПЛЕТЕНЕ НА КОШНИЦИ, 11 – 13 ЮНИ 2015 Г.

През юни Регионален исторически музей – Кюстендил посвещава музейната си работилница за деца на кошничарството. Първият летен месец от годината се свързва и с Празника на черешата в Кюстендил, който се утвърди като един от най-популярните фестивали в България, привличащ все повече туристи.
Кошничарството е стар занаят с разнообразно приложение. По традиция се изпълнява предимно от мъже като се използват лескови или дрянови пръчки, защото са здрави и притежават свойството да се огъват. С изработването на различни съдове и декоративни предмети, юнската музейна работилница ще предложи на своите посетители да се запознаят и приложат техниката за плетене на кношници, предлагаща богата възможност за творческа интерпретация.


Заповядайте в Музейния кът за деца и любопитни възрастни към Регионален исторически музей – Кюстендил (бул. „България” 55) на 11, 12 и 13 юни 2015 г. от 14.00 до 18.30 ч. да изплетем сами декоративни съдове от хартия.

*Входна такса – 2.00 лв. При група – 1.00 лв. на дете.spacer
pixel

© Регионален исторически Музей "Акад. Йордан Иванов", Кюстендил - 2004-2007