pixel
 width=
l

Меню
Информация
За нас
Проекти
Фондове
Колекции
Музейни експозиции
Кюстендил и Кюстендилски край
Контакти
Календар
FAQ
Recallproject
.„Евровизия. Музеите представят Европа”
.:: F-M.U.S.EU.M ::
.Museum Communicator
.:: Времето ::
.
Кюстендил18 май 2019 г. Образователна игра ...
Send this story to a friend |  Printable Version
.
Новини18 май 2019 г. Образователна игра "Отключи историята на своя град IX"

Деветата подред образователна игра ОТКЛЮЧИ ИСТОРИЯТА НА ТВОЯ ГРАД, организирана в Европейската нощ на музеите, включва разходка из забележителностите на Кюстендил в търсене на отговори от поставени загадки. Разходката започва с посещение на Римските терми и изложбената зала в джамия "Ахмед бей", където участниците получават първия талон от играта, а всеки следващ ще открият след правилно отговаряне на поставения въпрос. Целта е запознаване с историята на града чрез разглеждане на музейните експозиции и събиране на талони, които водят до „ключа“ за участие в томбола с награди.


Играта ОТКЛЮЧИ ИСТОРИЯТА НА ТВОЯ ГРАД за първи път предлага разходката да се осъществи и с помощта на мобилното приложение за аудиогидове izi.TRAVEL. За целта, съвместно с Анатоли Костов, е разработен интерактивен квест по обектите в града под Хисарлъка с въпросите от всички талони. Играта, както и Квестът, стартират в 10:00 часа на 18 май 2019 г., събота. Съдържанието е достъпно както за малките, така и за възрастните. Необходимо е единствено инсталиране на приложението izi.TRAVEL на мобилните телефони.
Играта завършва с теглене на томбола с награди, осигурени от Община Кюстендил и Регионален исторически музей - Кюстендил. Тя ще бъде изтеглена в 19:00 ч. в двора на музея.spacer
pixel

© Регионален исторически Музей "Акад. Йордан Иванов", Кюстендил - 2004-2007